„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 3. maijs
Piektdiena
Gints, Uvis
+5.8 °C
apmācies

Ēdināšana bērnu sporta nometnēs sadārdzināsies

pexels.com

Daugavpils bērnu un jauniešu sporta nometnēs šovasar ēdināšana dienā maksās 4 eiro (+33 centi) dienas nometnēs un 9,59 eiro (+0,79 centi) – diennakts nometnēs. Šīs ir pirmās cenu izmaiņas beidzamajos piecos gados, ko izraisījis ēdināšanas pakalpojumu cenu kāpums. Taču šos izdevumus kompensēs pašvaldība.

Jaunais cenrādis izveidots, pamatojoties uz aptauju, kurā piedalījās uzņēmumi, kas nodrošina ēdināšanu vasaras nometnēs. Kā Izglītības un kultūras komitejas sēdē apgalvoja Sporta un jaunatnes departamenta vadītāja pienākumu izpildītājs Mihails Jenbajevs, par pakalpojumu cenu pieaugumu ziņoja visas aptaujātās firmas.

Regulārajās vasaras nometnēs cenas paliks nemainīgas – 3,50 eiro dienas nometnēs un 8,50 eiro – diennakts nometnēs.

Sporta nometņu ceļazīmju cenas nav mainījušās:

  • 50 eiro par 15 dienām dienas nometnē;
  • 96 eiro par 13 dienām diennakts nometnē;
  • 72 eiro par 10 dienām jaunajā diennakts nometnē.

2017. gadā Daugavpils jaunatnes sporta nometnēs atpūtās 1044 bērni. Šogad, pamatojoties uz Bērnu un jaunatnes sporta skolas un citiem rādītājiem, nometnes atkal būs maksimāli aizpildītas – plānots uzņemt gandrīz 1300 bērnus.