„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 6. maijs
Pirmdiena
Didzis, Gaidis
+9.7 °C
apmācies

Gremdēties Latgales ainavās

Olga Kuzmina

Katram no mums Latgales ainava saistās ar ko citu. Kādam tā ir bērnības zeme, vecvecāku lauku mājas, ezers, kurā veldzēties vasaras svelmē. Kādam tas ir skaists dabas skats – saulrieta iekrāsota ainava, miglā tīts lauks, sarmas klāts mežs.

Savu redzējumu, kāda tad ir Latgales ainava, fotogrāfijās iemūžinājuši 98 autori, kuri piedalījās Daugavpils tautas fotostudijas „Ezerzeme-F” un Latgales fotogrāfu biedrības rīkotajā konkursā „Latgales ainava”. Kopumā konkursam iesūtītas 962 fotogrāfijas, no kurām labākās iekļautas konkursa katalogā, bet vairāki darbi izdrukāti lielformāta fotogrāfijās, kuras apkopotas izstādē „Latgales ainava” Lociku kultūras namā.

Konkursā darbi tika vērtēti divās kategorijās – melnbaltais un krāsu foto. Kategorijā „Melnbaltais foto” 1. vieta Anatolijam Kivrinam par darbu „Čūsku sala”, 2. vieta Ivaram Skudram par darbu „Sarmā”, bet trešā vieta – Ingai Ivanovai par darbu „Bēgļi”. Savukārt kategorijā „Krāsu foto” 1. vietu ieguva Antons Vogulis par darbu „Saullēkts”, 2. vieta Marekam Rešilinam par darbu „Klusums un miers”, bet 3. vieta – Aleksandram Lebedam par darbu „Ežezers”.

Konkursa iniciatori, Daugavpils tautas fotostudijas „Ezerzeme-F” vadītājs Linards Onzuls un Latgales fotogrāfu biedrības vadītājs Igors Pličs pauž cerību, ka jau šogad varētu tikt izdota fotogrāmata „Latgales ainava”, kurā tiks iekļauts pa vienam darbam no katra autora. Šīs ieceres īstenošanai vēl jāatrod  finansējums.

Izstādi „Latgales ainava” Lociku kultūras namā varēs aplūkot līdz 23. martam.