„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+5.8 °C
apmācies

Latgale saņems miljonus uzņēmējdarbības vides sakārtošanai

Foto: O. Zuģickis

Latgale līdz 2021. gadam uzņēmējdarbības vides un infrastruktūras sakārtošanai saņems 50 miljonus eiro. To uzsvēra Ministru prezidents Māris Kučinskis 2. martā Riebiņos, tiekoties ar Latgales plānošanas reģiona (LPR) pašvaldību vadītājiem, klātesot vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministram Kasparam Gerhardam.

LPR Attīstības padomes vadītājs Gunārs Upenieks pastāstīja, ka valdība tuvākajā laikā apstiprinās izmaiņas Latgales attīstības plānā, jo, kā uzsvēra Ministru prezidents, iepriekšējos gadus Latgale veiksmīgi sakārtojusi uzņēmējdarbības vidi par ES struktūrfondu naudu, tāpēc tiks atbalstīti pašvaldību un uzņēmēju priekšlikumi, lai Latgale varētu piesaistīt uzņēmējus un lai darba alga sasniegtu vidējo līmeni valstī.

„Diskusijā tika uzsvērts, ka sakārtota uzņēmējdarbības vide ir viens no reemigrācijas pasākumiem, lai cilvēki varētu atgriezties no darba gaitām ārzemēs. Tika runāts, ka jāattīsta dzelzceļš, lai Latgales cilvēki varētu ātri nokļūt Rīgā un otrādi -- lai laiks, ko viesi pavada ceļā no Rīgas uz Latgali, saruktu. Tāpat jāturpina attīstīt ceļu infrastruktūru un jādomā par dzīvokļu programmu jaunajiem speciālistiem un ģimenēm. Ministru prezidents iestājas par administratīvo sloga samazināšanu uzņēmējiem,” teica G. Upenieks. 

Kā uzsvēra Daugavpils novada domes priekšsēdētāja Janīna Jalinska, pozitīvi vērtējams arī M. Kučinska paustais atbalsts gan pašvaldību uzņēmējdarbības vides sakārtošanas projektiem, gan Latgales speciālās ekonomiskās zonas un Daugavpils biznesa inkubatora stiprināšanai. „Mēs esam lūguši papildu finansējumu degradēto teritoriju atjaunošanas projektiem, kuros varēs iesaistīties arī uzņēmēji, investējot savus līdzekļus jaunā ražotnē un jaunās darba vietās. Ceram, ka šis finansējums tiks piešķirts,” teica priekšsēdētāja.

Pilnu rakstu lasiet 6. marta numurā.