„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 2. maijs
Ceturtdiena
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds
+10.7 °C
nedaudz mākoņains

Džeza un ritma mūzikas meistarklases Rēzeknē

Publicitātes foto

19. martā Jāņa Ivanova Rēzeknes mūzikas vidusskolā notiks džeza un ritma mūzikas meistarklases, sniedzot iespēju ikvienam, kurš interesējas par džeza mūziku, mācīties no augsta līmeņa Latvijas džeza mūzikas profesionāļiem, kuri ir guvuši panākumus arī starptautiskajā mērogā.

Meistarklasi sniegs ģitārists Rihards Goba, Latvijas Radio bigbenda mūziķis, kā ietvaros muzicējis ar tādiem māksliniekiem kā James Morrison, Jiggs Wigham, New York Voices u.c., kā arī katru gadu muzicē konkursa Riga Jazz Stage pavadošajā sastāvā.

Dāvis Bindemanis ir džeza harmonijas un klavierspēles pedagogs NMV Rīgas Doma kora skolā. Sadarbojies ar tādiem māksliniekiem kā Peter Eldrige, Derek Brown, vokālo grupu Framest u.c.

Sitaminstrumentālists Rūdolfs Dankfelds ir privāti izglītojies ASV, Lielbritānijā, Vācijā, kā arī apmaiņas programmas ietvaros Itālijā. Šobrīd muzicē ar tādiem māksliniekiem kā Daumants Kalniņš, Dons, Kristīne Prauliņa, Aminata, kā arī projektu ietvaros sadarbojies ar pasaulē zināmiem mūziķiem Kurt Elling, Victor Bailey.

Evilena Protektore ir Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas maģistrantūras absolvente, kur šobrīd māca džeza vokālu. Starptautisko konkursu: Riga Jazz Stage; Nome Jazz laureāte, kā arī konkursa Jazz Voices (Lietuva)  grand prix ieguvēja.

Aicināti piedalīties dažādu paaudžu un iepriekšējās sagatavotības dalībnieki - Latgales aprinķa mūzikas skolu un vidusskolu audzēkņi, pedagogi un citi interesenti.

Pasākuma noslēguma daļā, Jāņa Ivonava Rēzeknes mūzikas vidusskolas lielajā zālē, plkst 17.30. paredzēts arī meistarklašu pedagogu koncerts.