„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 2. maijs
Ceturtdiena
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds
+15.3 °C
daži mākoņi

Ilūkstes novadā veidos vidusskolu ar filiālēm

freeimages.com

Ilūkstes novada pašvaldība reorganizēs visas skolas un izveidos Ilūkstes Raiņa vidusskolu ar izglītības programmas īstenošanas vietām jeb filiālēm uz Ilūkstes Sadraudzības vidusskolas, Eglaines un Subates pamatskolas bāzes. To novada domes deputāti nolēma februāra sēdē.

Lēmumā teikts, ka skolu reorganizācijas mērķis ir paaugstināt izglītības kvalitāti, tas ir, paplašināt piedāvāto izglītības programmu izvēli, modernizēt mācību vidi, racionāli un efektīvi izmantot naudas līdzekļus un veicināt pedagogu profesionālo izaugsmi.  

Tiks izveidota skolu reorganizācijas komisija, kuru vadīs pašvaldības izpilddirektora pienākumu izpildītājs Reinis Līcis, komisijā strādās skolu direktori Velta Šterna, Alite Kudiņa, Eva Linkeviča, Jāzeps Mačuks, Izglītības nodaļas vadītājas pienākumu izpildītāja Sanita Plone un izglītības metodiķe Vita Tolmante, kā arī Finanšu nodaļas vadītājas vietniece Ludmila Mačuka, pašvaldības personāla un iepirkuma speciāliste Andžela Gičevska-Studāne un pašvaldības juriste Velga Golovecka. Skolu reorganizācija notiks līdz 31. augustam pēc plāna, ko izstrādās komisija.

Lēmums darbosies dienā, kad pašvaldība saņems Izglītības un zinātnes ministrijas saskaņojumu.

Ilūkstes novada skolās kopumā mācās 990 skolēni un pirmsskolas vecuma bērni, strādā 92 pedagogi.