„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 2. maijs
Ceturtdiena
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds
+12.6 °C
daļēji mākoņains

Izsludina pieteikšanos BAFF stipendijām

Publicitātes foto

Līdz 2. aprīlim esošie studenti vai nesenie augstskolu absolventi, kā arī pētnieki aicināti pieteikties Baltijas-Amerikas Brīvības Fonda (BAFF) stipendijām un atbalsta programmām, kas sniedz iespēju papildināt profesionālās zināšanas, paplašināt kontaktu loku starptautiskā vidē un iepazīt ASV kultūru. BAFF programmas piedāvā iespēju gūt starptautisku pieredzi jebkurā izvēlētajā jomā.

Profesionālās prakses programma paredz mērķtiecīgiem augstskolu studentiem un absolventiem doties uz ASV, lai 6 - 12 mēnešus strādātu kādā no Amerikas uzņēmumiem. Programmas dalībnieki saņem pilna apmēra stipendiju, kas iekļauj visu nepieciešamo atbalstu – ceļa izdevumu segšanu, veselības apdrošināšanas izmaksas, līdzekļus ikdienas tēriņiem. Katram dalībniekam individuāli tiek piemeklēta viņa interesēm, zināšanām un karjeras plāniem atbilstoša prakses vieta.
Pētniecības programma sniedz finansējumu pētniekiem un zinātniekiem, kas vēlas veikt pētījumus ASV universitātēs vai pētniecības centros. Pieejamais finansējums vienam projektam ir līdz 60 000 ASV dolāru gadā, zinātnieki uz ASV var ņemt līdzi ģimenes locekļus, kā arī programmas laikā piedalīties divās konferencēs. Pētniecības programmas ilgums ir no sešiem līdz divpadsmit mēnešiem.
 
Būtiskākie kritēriji, izvēloties stipendiātus, ir kandidātu motivācija un skaidra nākotnes vīzija, vēlēšanās gūt starptautisku profesionālo pieredzi, kā arī labas angļu valodas zināšanas. Piesakoties programmām līdz aprīlim, stipendiju ieguvēji uz ASV dosies šī gada rudens pusē. Dalība Baltijas-Amerikas Brīvības Fonda programmās ir bez maksas, stipendiātus izvēloties konkursa kārtībā.
Baltijas-Amerikas Brīvības Fonds darbojas Baltijas valstīs kopš 2010. gada rudens, finansējot jau 370 programmu dalībniekus. Fonda misija ir stiprināt saikni starp ASV un Igauniju, Latviju un Lietuvu, īstenojot izglītības un apmaiņas programmas, kas vērstas uz ekonomisko izaugsmi un reģiona attīstību.

Plašāks ieskats par konkursa nosacījumiem un pieteikšanās stipendijām BAFF mājaslapā.