„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 2. maijs
Ceturtdiena
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds
+13.3 °C
apmācies

Līvānos nosaka obligātu pieslēgšanos ūdensvadam

pexels.com

No 1. marta Līvānu novadā spēkā pašvaldības saistošie noteikumi par sabiedrisko ūdenssaimniecības pakalpojumu sniegšanas un lietošanas kārtību.

Līvānu novada domes būvinženieris Ainārs Skromāns pastāstīja, ka noteikumos uzsvērta obligāta prasība par jaunbūvju pieslēgšanu centrālajam ūdensvadam, tikmēr esošo ēku pieslēgumam noteikts pārejas periods 5 gadi. Ja ēkai nav iespējams tāds savienojums, tad pašvaldība atļaus pieslēgties pie cita abonenta ūdensapgādes un kanalizācijas cauruļvadiem. Tāpat noteikumos fiksēta ūdensskaitītāju uzstādīšanas kārtība, atbildība par ūdensapgādes infrastruktūras uzturēšanu un atslēgšanās no centrālās ūdensapgādes sistēmas nosacījumi.

Līvānos šobrīd akas un sausās tualetes lieto aptuveni 50% iedzīvotāju, galvenokārt Ubaglīcī, Preiļu un citās ielās, kur šogad pašvaldība ierīkos mūsdienīgu ūdensapgādes infrastruktūru. Uzzinot par šiem projektiem, Līvānieši aktīvi piesaka pieslēguma projektus, uzsvēra A. Skromāns.