„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+7.2 °C
apmācies

NĪN iekasēs vairāk nekā plānots

freeimages.com

Ienākumi no nekustamā īpašuma nodokļa (NĪN) Daugavpils novadā varētu būt par 9,5% lielāki nekā ieplānots budžetā -- 1,28 miljonu eiro apjomā.

Preses konferencē Daugavpils novada domes Budžeta nodaļas vadītājs Jānis Vanags informēja, ka, sastādot budžetu, tika plānoti 1,17 miljonu vērti ienākumi no šiem nodokļiem, tomēr, lai nodrošinātu budžeta izpildi, būs jāveic aktīvs darbs ar debitoriem. Tomēr atzīmēts, ka parāda apjoms par nenomaksātajiem NĪN novadā sarūk, 2017. gadā parāda apjoms ir samazinājās par 27 tūkstošiem eiro. „Liela daļa parādu ir bezcerīgi,” norādīja J. Vanags, skaidrojot, ka daļu summas veido maksātnespējīgo parādi. Kopumā ienākumi no nekustamā īpašumu nodokļa Daugavpils novada budžetā veido 5%.

Savukārt, lai padarītu efektīvāku nodokļu administrēšanas procedūru, šogad samazināts nodokļu inspektoru skaits līdz sešiem. Viņi darbosies Naujenes, Maļinovas, Vaboles, Kalkūnes, Tabores un Demenes pagasta pārvaldē, apkalpojot vairāku pagastu iedzīvotājus.