„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 2. maijs
Ceturtdiena
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds
+10.7 °C
nedaudz mākoņains

Pie iedzīvotājiem dosies pēc pieprasījuma

daugavpilsnovads.lv

Ilgus gadus Daugavpils novada domes vadība februārī un martā devās uz 19 novada pagastiem, lai tiktos ar iedzīvotājiem un atbildētu uz viņu jautājumiem. Šogad vadība nolēmusi tradīciju mainīt, pamatojot ar to, ka pēdējos gados jautājumu skaits sarucis, tie palikuši vienveidīgi un nereti atrisināmi individuāli, piemēram, uzdodot jautājumu komunālo pakalpojumu sniedzējiem.

 „Pagastu pārvalžu vadītāji ir aicināti tikties ar nelielām iedzīvotāju grupām, apspriest problēmas, un, ja ir pieprasījums un vēlēšanās tikties, esam gatavi braukt,” skaidro Daugavpils novada domes izpilddirektore Vanda Kezika. Līdz 1. martam pagastu pārvaldēm un domei uzdots apkopot informāciju par iepriekšējā gadā paveikto un izvietot to savā mājas lapā. Vēl šobrīd pagastu pārvaldēs tiek gatavoti pieteikumi Ceļu fondam renovācijām tuvāko triju gadu laikā.

Izpilddirektore atzīmēja, ka iedzīvotāji var izmantot arī tikšanās iespējas ar deputātiem. „Mani novērojumi liek secināt, ka iedzīvotāji ļoti bieži grib individuāli uzdot savu jautājumu, parunāties par kādu problēmu, un deputāti pēc tam iesniedz savus priekšlikumus šo problēmu risināšanai,” tā V. Kezika.