„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 3. maijs
Piektdiena
Gints, Uvis
+8.8 °C
daļēji mākoņains

Bērni izmantoja iespēju neapmeklēt skolu

freeimages.com

Saskaņā ar likumu, bērni līdz 12 gadu vecumam drīkst neiet uz skolu, ja gaisa temperatūra ir -20 grādi C un zemāka. Šādi laika apstākļi Daugavpilī bija 23., 26., 27. un 28. februārī. Visvairāk skolēnu sala dēļ palika mājās piektdien, 23. februārī, kad skolu neapmeklēja katrs desmitais pilsētas skolnieks.

Izglītības pārvaldes (IP) vadītāja Marina Isupova pastāstīja, ka šajās četrās dienās visvairāk kavējumu bija 6. vidusskolā, bet vismazāk – Krievu vidusskolā – licejā.

Situācija saistībā ar gripu un citām saaukstēšanās slimībām nav īpaši mainījusies – marta pirmajā nedēļā skolu apmeklētība bija 84,9%, bērnudārzos – 66,3%. Pašlaik slimo 1088 bērni. Gripas dēļ pagājušajā nedēļā tika slēgta viena sākumskolas klase. Savukārt epidēmijas laikā mācību process tika apturēts četrās klasēs.

„Interesanti ir tas, ka līderi stundu kavēšanās ziņā lielajā salā izrādījās visveselākie bērni – 6. vidusskolas audzēkņi,” ironiski atzīmēja Marina Isupova, „droši vien, tieši viņi februāra beigās draiskojās uz slīdkalniņa Esplanādē.” „Visveselāko” izglītības iestāžu sarakstā otrajā vietā ir 11. pamatskola.

IP pārvaldes vadītāja atspēkoja informāciju, ka pilsētas skolās slimo daudzi skolotāji. Marta sākumā stundas nevarēja vadīt tikai 37 no 1600 pedagogiem. M. Isupova konstatēja, ka skolotāju saslimstība ir tieši saistīta ar skolēnu veselību. Izņēmums ir pirmsskolas izglītības iestādes.

Saslimstība bērnudārzos pašlaik svārstās no 3 līdz 32%. Vissarežģītākā situācija ir 9. un 15. speciālajā pirmsskolas izglītības iestādē, taču tas nav nekas pārsteidzošs, jo šādu iestāžu  audzēkņiem ir vājāka imunitāte. „Veselākie” ir 3. un 6. bērnudārzs.

Mācību objektiem sals nav radījis nekādus kaitējumus. Direktori vērīgi seko, lai no jumtiem tiktu laikus notīrīts sniegs. Problēmas ar apkuri ir Daugavpils 12. vidusskolā, taču vecākiem tas ir labi zināms, jo ēka tiek gatavota renovācijai.