„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 3. maijs
Piektdiena
Gints, Uvis
+6.5 °C
apmācies

Daugavpilī trūkst eksakto zinātņu skolotāju

freeimages.com

Lai Daugavpils skolām piesaistu pedagogus, pilsētas Izglītības pārvalde strādā ne tikai ar Daugavpils Universitātes, bet cenšas pārvilināt pedagogus arī no citām pašvaldībām. Viņiem ir paredzēta atbalsta programma – tiek izīrēts ērts dzīvoklis. Pirmām kārtām, tas attiecas uz matemātikas, fizikas un ķīmijas skolotājiem.

„Bieži vien skolotājus pārvilina no vienas pilsētas skolas uz citu, taču situācija tas nemaina,” Izglītības un kultūras jautājumu komitejas sēdē teica tās priekšsēdētājs Jānis Dukšinskis, „labi, ja ir iespēja atrast spējīgus kadrus citās pilsētās vai vietējās augstskolās.”

Grūtības pedagogu meklēšanā rada arī tas, ka skolotāja profesijai joprojām ir zems prestižs, bet atalgojums neatbilst darba slodzei. Daudzi pilsētas skolu pedagogi ir pārslogoti, viņi ir sava darba entuziasti. Tāpēc skolotāju vidējais vecums Daugavpils izglītības iestādēs pašlaik tuvojas 50 gadiem.