„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 2. maijs
Ceturtdiena
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds
+9.6 °C
nedaudz mākoņains

Dzīvnieku patversme pateicas par atbalstu

freeimages.com

Daugavpils dzīvnieku patversme Piekrastes ielā 2 pateicas pilsētas iedzīvotājiem par vispusīgu atbalstu ziemas periodā. Februārī patversmē ievietoti 60 suņi un 70 kaķi, savukārt labus saimniekus atraduši vairāk nekā simts dzīvnieki (48 suņi un 66 kaķi).

Patversme bez īpašiem sarežģījumiem pārcieta stipro salu, un šeit ir liels daugavpiliešu nopelns. Līdzcietīgi cilvēki dāvināja barību, inventāru, rotaļlietas, segas, dvieļus un citas mantas, kuras nepieciešamas patversmē. Daži pilsētnieki sniedza arī nopietnāku palīdzību – savās mājās vienlaikus uzturēja vairākus dzīvniekus, kurus pēc tam atveda uz patversmi vai atdeva paziņām. Daugavpilī nereti viena ģimene pieņem 4—5 kaķus vai kaķenes.

„Paņemot mājdzīvnieku, eiforija ilgst aptuveni mēnesi,” stāsta patversmes vadītāja Oksana Bondare, „pēc tam daudzi saprot, ka tā nav rotaļlieta, bet dzīva radība, un par to ir jārūpējas. Ir labi, ja viņi to atdod citiem cilvēkiem, taču nereti dzīvnieks tiek vienkārši izmests uz ielas.”

2017. gadā pēc uzturēšanās patversmē uz savām jaunajām mājām devās 421 mājas mīlulis. Jaunie saimnieki ir ne tikai Daugavpils, Krāslavas un Preiļu iedzīvotāji, pēc dzīvniekiem brauc arī no tālākām vietām, piemēram, Rīgas un pat Liepājas un Valmieras. Šogad plānots patversmi paplašināt, lai tādējādi uzlabotu četrkājaino iemītnieku uzturēšanas apstākļus.

Sīkāku informāciju par patversmes darbību un neparastiem suņu un kaķu dzīvesstāstiem var atrast sociālajos tīklos un mājas lapā www.labsdraugs.lv. Tālrunis uzziņām un ziedojumiem – 29572677.