„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 2. maijs
Ceturtdiena
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds
+10.7 °C
nedaudz mākoņains

Skolēni strādās arī šovasar

pexels.com

Arī šovasar Preiļu novada dome piedāvās skolēniem piedalīties nodarbinātības pasākumos vasaras brīvlaikā. Tajos varēs iesaistīties bērni un pusaudži vecumā no 13 līdz 18 gadiem, kuri mācās Preiļu novada vispārizglītojošās mācību iestādēs un kuru dzīvesvieta deklarēta Preiļu novadā.

Lai pieteiktos skolēnu nodarbinātības pasākumiem, skolēna vecākiem vai aizbildnim līdz 15. maijam Preiļu novada domes Apmeklētāju pieņemšanas un informācijas centrā jāiesniedz pieteikuma anketa un ārsta izziņa. Līdz 26. maijam pašvaldības izveidota darba grupa izvērtēs saņemtos pieteikumus un pieņems lēmumu par noteiktu nodarbinātības pasākumu vietas un laika piedāvājumu skolēniem. Priekšroka darbam vasaras brīvlaikā tiks dota skolēniem no audžuģimenēm, aizbildņu ģimenēm, daudzbērnu ģimenēm, maznodrošinātām ģimenēm un skolēniem no trūcīgām ģimenēm.

Katrs nodarbinātības pasākumos iesaistītais skolēns strādās desmit darba dienas. 13 un 14 gadus veci skolēni - ne vairāk kā četras stundas dienā, bet jaunieši no 15 gadu vecuma - ne vairāk kā sešas stundas dienā.