„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 2. maijs
Ceturtdiena
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds
+15.7 °C
daži mākoņi

Salā nakts patversmē nonāk biežāk

freeimages.com

Daugavpils Sociālā dienesta darbinieki un pašvaldības policija regulāri dodas reidos uz pilsētas mikrorajoniem, lai atrastu bezpajumtniekus, kuriem nepieciešama palīdzība un naktsmājas. Šogad jau notikuši astoņi šādi reidi, turklāt uz nakts patversmi cilvēki nāk arī paši.

Janvārī patversmē tika uzņemti 44 cilvēki, bet februārī, kad bija liels sals, - 49 cilvēki. Viņi tika atrasti galvenokārt pie tirdzniecības centriem, autoostā vai stacijā.

Īpaša uzmanība reidu laikā tiek veltīta Jaunbūvei, ķīmiķu mikrorajonam un Grīvai, ļoti rūpīgi tiek pārmeklētas pamestās ēkas Gajokā, centrā un Jaunbūvē. Gandrīz pusi no sociālās iestādes klientiem atved pašvaldības policija. Nakts patversmē nonāk cilvēki vecumā no 18 līdz 70 gadiem.

„Visjaunākie patversmes klienti parasti ir tie, kuri nesen atbrīvoti no ieslodzījuma vietām,” pastāstīja nakts patversmes vadītāja Svetlana Radeviča, „viņiem nav, kur palikt, bet mājokļa meklēšana dažkārt prasa diezgan daudz laika. Daudz retāk šeit nonāk jaunieši, kuri aizgājuši no mājām pēc nopietna strīda.”

Daugavpils nakts patversmē Šaurajā ielā 23 ir 32 gultasvietas, ziemā tā strādā no pl. 18.00 līdz 8.00, vasarā - no pl. 20.00 līdz 7.00. Diennakts tālrunis – 65442694. Sociālās rehabilitācijas speciālista tālrunis – 65442691.