„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 3. maijs
Piektdiena
Gints, Uvis
+6.5 °C
apmācies

Latvijas simtgades piemineklim saziedoti 1200 eiro

Aleksandrs Rube

Lai gan Latvijas simtgades pieminekļa „Saules kalnā” projekts tika iekļauts Daugavpils 2018. gada budžetā, vienlaikus šim mērķim tiek vākti ziedojumi. 6. martā preses konferencē pilsētas domē tika nosaukta konkrēta summa – savākts nedaudz vairāk par 1200 eiro. Šie līdzekļi saņemti, galvenokārt pateicoties trim lieliem pārskaitījumiem.

Iepriekš ziedot līdzekļus piemineklim varēja tikai ar bankas pārskaitījumu, tagad ir arī cita iespēja – pašvaldības Informācijas centrā (Kr. Valdemāra ielā 1) uzstādīta ziedojumu urna. Pirmie tukšajā  kārbā ziedojumus iemeta domes priekšsēdētājs Rihards Eigims, deputāti Jānis Dukšinskis un domes izpilddirektore Ilga Goldberga.

Atgādinām, ka monumenta, kuru veido daudzi LED objekti, kopējās izmaksas ir 600 000 eiro. Šogad projektam no budžeta piešķirti 250 000 eiro. Pieminekļa skices autors ir mākslinieks Ivars Mailītis.