„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 7. oktobris
Pirmdiena
Daumants, Druvvaldis
+6.6 °C
apmācies

Mazie uzņēmēji mācīsies sadarboties

pexels.com

19. un 20. martā Ilūkstes novada Pilskalnes pagastā notiks ģimeņu (mazo) lauku saimniecību īpašnieku mācības, kā attīstīt un pilnveidot saimniecisko darbību, pastāstīja mācību lektore, Pilskalnes pagasta z/s „Laimes” īpašniece Ineta Timšāne.

Pasākumā piedalīsies mazo saimniecību īpašnieki, kuru pēdējā gada apgrozījums nepārsniedz 15 000 eiro, un mežu īpašnieki, kuri apsaimnieko meža zemes līdz 50 ha.  

Pirmajā dienā viesu mājā „Dzintari” teorētiskajā daļā gan lauksaimnieki, gan Zemkopības ministrijas, Lauku atbalsta dienesta, Latvijas zemnieku federācijas lektori stāstīs par kooperācijas, mājražošanas, saimniekošanas dažādošanas, produkcijas noieta iespējām, tāpat tiks uzsvērts, kāpēc jāanalizē saimnieciskās darbības efektivitāte.

Savukārt otrajā dienā ciemiņus uzņems Ineta Timšāne, kura pirms dažiem gadiem pievērsusies arbūzu, meloņu, pupu, cukini un citu dārzeņu audzēšanai un prasmīgi attīstījusi sadarbību ar sēklu piegādātājiem, pircējiem un citiem lauksaimniekiem, tirgojot gan savu, gan viņu produkciju ar saukli „Ražots Ilūkstes novadā”.

„Stāstīšu par pašas sadarbības pieredzi, uzņemot kolēģus arī saimniecībā. Kooperējoties rodas idejas, tiek atrasti jauni produkcijas noieta tirgi,” uzsvēra I. Timšāne.

Mācības rīko biedrība „Latvijas zemnieku federācija” ar ES Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai atbalstu un sadarbībā ar Zemkopības ministriju un Lauku atbalsta dienestu.