„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 17. maijs
Piektdiena
Dailis, Herberts, Umberts
+18.0 °C
apmācies

Ja nepamostos, sadegtu dzīvi

Igors Petrovs // Foto: Egita Terēze Jonāne

Līvānos, Jelgavas ielā, redzama uguns nopostīta ēka. Pāri palikuši vien divi gari skursteņi un baļķu sienas. Mājas saimnieki Igors un Larisa Petrovi par notikušo stāsta, valdot asaras un balsij aizlūstot. To nevar aizmirst, saka Larisa, kura tikai pirms dažām dienām saņēmās ienākt mājas pagalmā.

Nelaime notika 2. martā ap pl. 3.00. Igors stāsta, ka tonakt pamodies, jo slikti juties, ieslēdzis televizoru, taču pēc desmit minūtēm pazuda gaisma. Pa logu ieraudzījis dūmaku. Lai to labāk apskatītu, atvēris logu, taču tad sajutis dūmu smaku. „Izgāju ārā, bet tur -- liesmas. Ja ugunsgrēks izceltos mājā, ieslēgtos dūmu detektori,”

saka saimnieks. Mājā atradās arī viņa sieva Larisa un 17 gadus vecā meita. Ja Igors nebūtu pamodies, notiktu trīskārša traģēdija. „Igors izglāba mājas dokumentus, jo māja ir apdrošināta, taču nepaspēja iznest savu pasi un sakrāto naudu. Bet tam nav nozīmes. Jāpateicas Dievam, ka esam dzīvi. Liesmas izplatījās tik ātri, ka četras ugunsdzēsēju mašīnas nevarēja palīdzēt,” saka Larisa. Talkā nācis arī kaimiņš.

Valsts policija izmeklē lietu par iespējamu ļaunprātīgu dedzināšanu, jo, kā pieļāvuši ugunsdzēsēji glābēji, māja aizdegusies divās vietās no ārpuses.

Ģimenes māja, kas celta gandrīz 20 gadus, pārvērtusies krāsmatās

Nelielā laika sprīdī liesmas nopostīja māju, ko Igors pats būvējis divdesmit gadu garumā. Stāstot par to, augumā raženajam vīram acīs sariešas asaras. 7. martā viņš nosvinēja piecdesmit gadu jubileju.

Igoram un Larisai šis gads nav viegls. Viņi likvidēja savu firmu, un šobrīd gaida Nodarbinātības valsts aģentūras bezdarbnieka  pabalstus. Tā kā Petrovu ģimene dzīvo meitas draugu dzīvoklī, viņi lūdz labas gribas cilvēkus pagaidām neziedot mēbeles, sadzīves tehniku, jo to nav, kur nolikt. Līvānu novada dome piešķirs dzīvokli ģimenei, taču tam ir vajadzīgs pamatīgs remonts. „Iedzīvotāji mums jautā, kā var palīdzēt. Milzīgs paldies ģimenei, radiem, draugiem, visiem līvāniešiem par atbalstu, Latvijas Sarkanajam Krustam un pašvaldībai. Mums ziedo šampūnus, zobu birstes. Šķiet, tas ir sīkums, taču mūsu dzīvi veido sīkumi. Igoram sadega zobu protēzes, un zobārsts pieņēma viņu bez rindas. Paldies visiem par labo sirdi,” saka Larisa.

Labas gribas cilvēki aicināti ziedot naudu Petrovu ģimenei dzīvokļa remontam, drēbēm.

Tālrunis 29656510, „Citadele” bankas konts Nr. LV51PARX0013856930001 ar norādi „Palīdzība Igoram Petrovam”.