„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 1. maijs
Trešdiena
Ziedonis
+10.8 °C
apmācies

25. martā pāriesim uz vasaras laiku

pexels.com

25. martā Latvijā un daudzviet citur pasaulē notiks pāreja uz vasaras laiku, kad pulksteņa rādītāji jāpagriež vienu stundu uz priekšu. Latvijā pāreja uz vasaras laiku notiks svētdien, 25. martā, pl. 3.00 (naktī no sestdienas uz svētdienu). Pāreja atpakaļ no vasaras laika notiks 28. oktobrī.

Latvijā vasaras laiks pirmo reizi tika ieviests 1981. gadā. No 1997. gada vasaras laiks ir spēkā no marta pēdējās svētdienas līdz oktobra pēdējai svētdienai.

Pāreju uz vasaras laiku un atpakaļ Latvijā nosaka 2010. gada MK noteikumi „Par pāreju uz vasaras laiku”. Noteikumos minēts, ka Latvijā pāreja uz vasaras laiku notiek šādā kārtībā: marta pēdējā svētdienā pl. 3.00 atbilstoši otrās joslas laikam pulksteņa rādītājus pagriež par vienu stundu uz priekšu un attiecīgi oktobra pēdējā svētdienā pl. 4.00 – par vienu stundu atpakaļ.