„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 1. maijs
Trešdiena
Ziedonis
+12.1 °C
daļēji mākoņains

Līvānos izveidoja jauniešu domi

Publicitātes foto

Uzklausot jauniešu priekšlikumu, Līvānu novada dome izveidoja Līvānu jauniešu domi, pastāstīja Līvānu novada domes priekšsēdētāja vietniece Ginta Kraukle. Ideja rasta Jauniešu forumā, kur citu pašvaldību jaunieši dalījās pieredzē, kā sadarbībā ar novada vai pilsētas domi jaunieši var dot savu artavu dzimtās vietas attīstībā.  

Līvānu novada jauniešu dome apvienos līvāniešus vecumā no 15 līdz 25 gadiem, kuri būs deleģēti no visām izglītības iestādēm un pārstāvēs vienaudžu idejas un vajadzības pašvaldībā. Tāpat jauniešu dome iestāsies par jauniešu izglītības, drošības, kultūras, sporta un citām iespējām.

G. Kraukle pieļauj, ka jauniešu dome nākotnē varētu deleģēt savus pārstāvjus arī pašvaldību vēlēšanās. „Līvānu novada domes deputāti vienmēr ir atbalstījuši jauniešu iespējas mācīties un pilnveidoties. Mums ir liels prieks, ka ar deputātiem strādās arī Līvānu novada jauniešu dome, kurai noteikti ir jauns redzējums, kā novadu padarīt pievilcīgu ne tikai jauniešiem, bet visām paaudzēm,” teica G. Kraukle.