„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 21. maijs
Otrdiena
Akvelīna, Ernestīne, Ingmārs
+12.2 °C
daži mākoņi

Privātos zemes gabalus varētu izpirkt

Nojaucot koka ēku Arodu ielā 60, tās vietā var ierīkot autostāvvietu spīdveja cienītājiem // Foto: Google Maps

Daugavpils pašvaldība nesen saņēma privātu zemes gabalu pārdošanas piedāvājumus, kuri ieinteresēja domes deputātus. Viens no tiem varētu tikt izpirkts autostāvvietas ierīkošanai pie stadiona „Lokomotīve”, bet otrs – sporta zonai Jaunajā Forštatē.

Māja un tai piederīgā teritorija Arodu ielā 60 atrodas tieši pie spīdveja apļa. Ja šis objekts tiks nopirkts, tur varēs uzbūvēt autostāvvietu 20 transporta līdzekļiem. Zemes gabala kadastrālā vērtība ir 10 000 eiro. Ņemot vērā koka ēkas nojaukšanas, asfaltēšanas un žoga uzstādīšanas izdevumus, kopējā summa būs gluži pieņemama stadiona infrastruktūras paplašināšanai. Īpašuma pārvaldīšanas departamentam uzdots novērtēt objektu, pēc tam sazināties ar īpašnieku, lai precizētu vērtību.

Otrs priekšlikums saņemts no teritorijas īpašnieka Kalnu ielā 27. Privātpersona jau sen cenšas pārdot šo tukšo teritoriju, taču ieinteresēt domi izdevies tika nesen. 2000. gadu sākumā šeit atradās slidotava, bija ierīkots hokeja laukums. Taču vēlāk tas tika pamests novārtā, lai gan blakus joprojām ir vieta, kur var pieslēgties ūdensvadam. Pagājušajā gadā tika veikts zemes gabala vērtējums, eksperti slēdziens par teritorijas stāvokli ir pozitīvs.

„Tā ir ļoti laba vieta sporta un bērnu rotaļu laukuma ierīkošanai,” teica Sporta un jaunatnes departamenta vadītāja pienākumu izpildītājs Mihails Jenbajevs, „Jaunajā Forštatē trūkst šādu objektu. Ziemā tur var ierīkot slidotavu, bet vasarā – apstākļus futbola un volejbola spēlēšanai.”