„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 22. maijs
Trešdiena
Emīlija, Visu neparasto un kalendāros neierakstīto vārdu diena
+12.4 °C
nedaudz mākoņains

Siltinās bērnudārzus un labiekārtos skolu

freeimages.com

Tuvākajā laikā Daugavpils pašvaldība noformēs vairākus jaunus kredītus pilsētas izglītības iestāžu energoefektivitātes paaugstināšanai un labiekārtošanai. Divu bērnudārzu, vieglatlētikas manēžas siltināšanai, kā arī izglītības objekta remontam Parādes ielā 7 kopumā būs nepieciešami 2,7 miljoni eiro.

12. pirmsskolas izglītības iestādes siltināšana izmaksās 750 000 eiro, 29. poļu bērnudārza siltināšana – 796 000 eiro, savukārt vieglatlētikas manēžai Valkas ielā 4b būs nepieciešami 652 000 eiro. Visi šie projekti jāpabeidz 12 mēnešu laikā kopš līguma noslēgšanas. Pirms tam būvdarbu izpildītāju meklēšanai un dokumentācijas noformēšanai būs vajadzīgi 2-4 mēneši. Savukārt bijušās 5. pamatskolas (beidzamajos gados to izmanto Dizaina un mākslas vidusskola Saules skola) atjaunošana nepieciešama, lai uz to varētu pilnvērtīgi pārcelties Saskaņas pamatskola. Šie darbi izmaksās nedaudz vairāk par 500 000 eiro.