„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 1. maijs
Trešdiena
Ziedonis
+12.6 °C
daļēji mākoņains

Aicina novadu atbalstīt spīdveju

kadrs no Youtube

Lai veicinātu spīdveja popularitāti Daugavpils novadā, biedrība “Speedway Grand Prix of Latvia” aicinājusi uzsākt ciešāku sadarbību, piedāvājot atbalstīt vietējos motosportistus, stiprinot to piederību novadam.

„Mēs nenākam neko prasīt, mēs nākam tikai piedāvāt,” prezentāciju Daugavpils novada domes Finanšu komitejas sēdē iesāka biedrības “Speedway Grand Prix of Latvia” menedžeris Māris Susejs. Sporta klubs lēsis, ka 25–30% galveno sezonas sacensību apmeklētāji ir Daugavpils novada iedzīvotāji. Viņš uzsvēra, ka neliela, bet veiksmīga sadarbība bijusi arī līdz šim, īpaši ar Naujenes bērnu namu.

Atzīmēts arī, ka novadam ir, ar ko lepoties – motosportists Jevgeņijs Kostigovs. Viņš jau divus gadus piedalās sacensībās Latvijas izlases junioru grupā, un pērn kopā ar komandas biedriem izcīnīja bronzas medaļu Eiropas čempionāta finālā. Vēl augstu potenciālu šobrīd uzrāda divi motosportisti no Daugavpils novada. „Piemēram, Ilūkstes novadam ir sava prioritāte, tas ir Dāvis Kurmis, un visi zina, ka viņš ir tieši Ilūkstes braucējs,” M. Susejs skaidroja, ka gadījumā, ja sportistu atbalsta novads, uz aprīkojuma un tērpa tiek norādīta šī novada simbolika.

Viņš arī uzsvēra, ka biedrība apzinājusi iedzīvotāju grupas, kas labprāt apmeklētu sacensības, bet to nespēj, jo autobusi no dažiem pagastiem uz Daugavpili kursē  reti. „Varbūt būtu iespēja uz lielākām sacensībām atbraukt ar pagasta mikroautobusiem,” piedāvāja M. Susejs.

Sēdē pieņemts lēmums izskatīt šo piedāvājumu tuvākajā laikā.