„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 8. maijs
Trešdiena
Staņislava, Staņislavs, Stefānija
+9.9 °C
daļēji mākoņains

Latvijas jaunieši gatavojas Pasaules Jauniešu dienām Panamā

Publicitātes foto

Pāvests Francisks pirms diviem gadiem paziņoja, ka nākamās Pasaules Jauniešu dienas norisināsies no 2019. gada 22. līdz 27. janvārim Panamā, Centrālamerikā. Pasākumam tuvojoties, jaunieši no Latvijas sāk gatavoties, lai dalībnieku pūli kuplinātu arī latvieši.

Pirmo reizi organizēts 1984. gadā Romā, Katoļu Baznīcas rīkotais pasākums norisinās ik pēc diviem vai trim gadiem.  Iepriekšējās Pasaules Jauniešu dienas notika 2016. gadā Krakovā, Polijā, pulcējot vairāk nekā 2 miljonus jauniešu no dažādiem kontinentiem, tautām un kultūrām. Pasākums iedvesmo tā dalībniekus veicināt mieru,  uzturēt vienotību un īpašā veidā izdzīvot savu jaunību un ticības dzīvi.

Jaunieši (vecumā no 18 līdz 30 gadiem) aicināti pievienoties Latvijas dalībnieku grupai, kas nākamā gada sākumā dosies uz Panamu. Brīvprātīgo grupa šobrīd strādā pie tā, lai Latvijas jauniešiem sniegtu konkrētu brauciena piedāvājumu.

Iegūt praktisku informāciju un iepazīt citus jauniešus, kuri plāno doties uz Panamu, jaunieši aicināti piedalīties Latvijā notiekošajos pasākumos, kas norisināsies līdz pat oficiālajai Jauniešu dienu norisei. Pirmais pasākums interesentiem notiks 7. aprīlī Rīgas Vissvētākās Trīsvienības Romas katoļu baznīcā.

Arī tie jaunieši, kuri neredz iespēju doties uz Panamu, tomēr sirdī vēlas dzīvot līdzi pāvesta Franciska aicinājumam svinēt jaunību, aicināti pievienoties sagatavošanās pasākumiem. Turklāt paralēli Jauniešu dienām Latvijā norisināsies pasākumi tiem, kuriem janvārī nebūs iespējams mērot ceļu uz Panamu. To ietvaros būs iespēja kopīgi sekot līdzi galvenajiem pasākumiem un vispārējai svētku norisei Panamā.

Informāciju par Pasaules jauniešu dienām var iegūt pasākuma oficiālajā mājaslapā https://www.panama2019.pa/en/home/. Jautājumu gadījumā par Jauniešu dienām iespējams rakstīt Pasaules Jauniešu dienu sagatavošanas Latvijas darba grupai uz e-pastu info@panama.lv. Pasaules Jauniešu dienu ietvaros notiekošajiem pasākumiem Latvijā iespējams sekot līdzi Facebook lapā https://www.facebook.com/PanamaLV/.