„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 1. maijs
Trešdiena
Ziedonis
+15.9 °C
apmācies

Apgūsti amatu prasmes «Andrupenes lauku sēta»

Publicitātes foto

Šī gada 8.aprīlī muzejā “Andrupenes lauku sēta” (Dagdas nov., Andrupene pag., Skolas iela 5) no plkst.: 11:00 – 14:00 ikviens interesents ir aicināts iepazīties ar meistariem un viņu amatu prasmēm, zināšanām. Pasākums tiek rīkots Vislatvijas projekta „Satiec savu meistaru!” ietvaros, kura mērķis ir vēstīt plašākai sabiedrībai par nemateriālā kultūras mantojuma saglabāšanu un pārmantošanu, kā arī meistariem, amata pratējiem, viņu zināšanām un prasmēm.

Muzejā pasākuma laikā darbosies dažādi meistari, amatu darbnīcas un citas aktivitātes. Podnieki Ilmārs Vecelis un Aleksandrs Visockis iepazīstinās ar māla veidošanas procesu, kā arī aicinās iemēģināt veidot savus māla darinājumus. Viktors Ivanovs, koka izstrādājumu meistars, stāstīs un demonstrēs, kā izgatavot koka stabulītes. Lilita Šatilova ir viena no muzeja “Andrupenes laukus sēta” saimniecēm, un iepazīstinās ar senu Latgales recepti – kakorku cepšanu no maizes mīklas. Klūgu pinumu meistars Jānis Viļums iepazīstinās, stāstīs un rādīs  sava amata prasmes. Ar folkloras kopu “Sovvaļņīki” pasākuma laikā viesiem būs iespēja izdziedāt  tautasdziesmas un iesaistīties rotaļās. Savukārt Mairita Konošonoka iepazīstinās interesentus ar vilnas filcēšanas pamatiem.

Apmeklēt pasākumu aicināti visi interesenti, īpaši ģimes ar bērniem, lai veicinātu jaunatnes intersi par senajiem amatiem, kā arī vietējā namateriālā kultūras mantojuma izzināšanu, saglabāšanu un pārmantošanu.

Ieeja bezmaksa