„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. maijs
Pirmdiena
Salvis, Selva, Venta
+11.3 °C
daļēji mākoņains

Pilskalnē pārbūvēs zemniekiem vajadzīgu ceļu

kadrs no Youtube

Iestājoties siltam laikam un atkūstot zemei, atsāksies grants ceļa  Dzintari—Talcinieki--Krastiņi (2,75 km) pārbūve. Būvdarbi notiks par Ilūkstes novada pašvaldības projekta „Ilūkstes novada ceļu infrastruktūras kvalitātes uzlabošana” finansējumu, ko piešķīra Eiropas lauksaimniecības fonds lauku attīstībai. Pārbūves darbi uzticēti cenu aptaujas uzvarētājai SIA „Ošukalns”.

Pilskalnes pagasta pārvaldes vadītāja Ludmila Riekstiņa pastāstīja, ka iedzīvotāji sabiedriskajā apspriešanā minēto ceļu atzinuši par svarīgu satiksmes dzīslu, jo pa to iedzīvotāji var nokļūt līdz lielajai šosejai Ilūkste(Virsaiši)--Bebrene--Birži, pa to kursē arī piena mašīnas.

„Ceļš Dzintari—Talcinieki--Krastiņi šķērso četras lielas zemnieku saimniecības un 10 mājsaimniecības, tāpēc Pilskalnes pagasta iedzīvotāji lūdza pašvaldību, lai šo ceļu pārbūvē pirmo. Tāpat viņi ierosināja sakārtot arī ceļu Zvaigznes--Stari (1,95 km) un ceļa Doļnaja--Arāji posmu (1 km),” teica L. Riekstiņa.