„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 7. oktobris
Pirmdiena
Daumants, Druvvaldis
+7.5 °C
apmācies

Pārbūvēs Alejas ielu Dagdā

pexels.com

Dagdas novada dome sadarbībā ar Krāslavas novada domi īstenos Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansēto uzņēmējdarbības veicināšanas degradētajās teritorijās projektu, lai pārbūvētu Alejas ielu, kas ir nozīmīga transporta infrastruktūra vietējiem uzņēmējiem, pastāstīja Dagdas novada pašvaldības izpilddirektors Artjoms Gekišs.   

Alejas iela tiks pārbūvēta 1,7 km posmā līdz krustojumam virzienā uz Aglonu gar bijušo ceļu daļas kompleksu, kur šobrīd darbojas kokapstrādes, pakalpojumu un citu nozaru uzņēmumi. Savukārt uzņēmēji plāno investēt līdzekļus jaunās darba vietās.

Projekta attiecināmās izmaksas ir 1,3 milj. eiro, tai skaitā pašvaldības līdzfinansējums 139 286 eiro, un šo summu Dagdas novada pašvaldība nodrošinās ar aizņēmumu Valsts kasē. Jau tiek izstrādāts tehniskais projekts, bet Alejas ielas pārbūves darbi plānoti 2018.-2019. gadā, teica A. Gekišs.