„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 7. oktobris
Pirmdiena
Daumants, Druvvaldis
+7.7 °C
apmācies

Stāvvietu skaits pie poliklīnikas nepieaugs

Aleksandrs Rube

Kad pēkšņi saslimst tuvinieks un viņš ir jānogādā poliklīnikā, autovadītājam ne vienmēr pietiek laika domāt par autostāvvietas izmantošanas noteikumiem, jo īpaši tad, ja tā atrodas pie Centra poliklīnikas. Tur var ātri tikt pie „plākstera” – soda, ko izraksta pašvaldības policijas darbinieki.

Uz jautājumu, kā rīkoties līdzīgās situācijās, preses konferencē atbildēja domes priekšsēdētāja vietnieks Aivars Zdanovskis. Viņš atzina, ka autostāvvietu pie medicīnas iestādes trūkst ne tikai pacientiem, bet arī ārstiem, kuriem nākas atstāt mašīnu pāris kvartālus no darba vietas: „Godīgi sakot, šeit ir sarežģīti kaut kā palīdzēt. Mašīnu skaits pieaug, bet stāvvietas platība nepalielinās. Daļēji tā ir arī mana vaina. Pirms piecpadsmit gadiem es piekritu, ka poliklīnikas iekšpagalmā drīkst iebraukt viena no autoskolām, kā arī tam, lai vienkāršotu piebraukšanu bērnu poliklīnikas apmeklētājiem, taču pie tās daudzi mašīnas nenovieto.”

Priekšsēdētāja vietnieks uzskata, ka situāciju var mazliet uzlabot, ja modrāk strādās poliklīnikas apsargs. Pie viņa var vērsties gadījumā, ja ir nepieciešama palīdzība slimam cilvēkam. Apsargs fiksēs mašīnas numuru, tādējādi „paglābjot” no iespējamā soda par nepareizu automašīnas novietošanu. Savukārt, ja sods tomēr tiks uzlikts, vēršoties pašvaldības policijā un atsaucoties uz poliklīnikas apsardzi, šo sodu varēs anulēt.

Komentāri

02.04.2018 07:49
Lasītais
Labi būtu, lai par to zinātu arī poliklīnikas apsargs.