„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+0.4 °C
nedaudz mākoņains

Konkursa „Laukiem būt!” balvas ceļo uz Latgali

new.llkc.lv

Jau sesto gadu Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs (LLKC) rīko konkursu „Laukiem būt!”, kurā šoreiz laurus plūca arī jaunieši no Latgales.

Ik gadu jauniešu idejas kļūst aizvien drosmīgākas, bet viņi paši – pārliecinātāki par spēju tās īstenot, atzīst LLKC finanšu direktors Dzintars Vaivods un pauž vēlmi, lai  jaunieši, kuri laukus atstājuši, ieraudzītu tajos potenciālu savu ideju īstenošanai, biznesa radīšanai un atgrieztos laukos.

Konkursā „Laukiem būt!” pirmo vietu un galveno balvu 2400 eiro šogad kategorijā „Lauksaimniecības produkcijas pievienotās vērtības radīšana (tai skaitā mājražošana un maza apjoma pārtikas pārstrāde)” ieguva Velga Sermule no Rēzeknes ar mājas kārumiem “Cukurella”, bet pirmo vietu kategorijā „Nelauksaimniecības nozare (ražošana)” ieguva Aija Zīmele no Preiļiem ar attīstošām un radošām rotaļlietām ar stāstu. Pie balvām tikuši arī citi jaunie Latgales uzņēmēji – kategorijā „Nelauksaimniecības nozare (pakalpojumi)” 2. vieta spēlei LaserTag LATGALE (peintbola līdziniece), kuras autore ir Linda Pastare no Ludzas, bet kategorijā „Lauksaimniecība” 2. vieta Guntim Mežalam Balvos par bišu saimju pavairošanu un biškopības produktu ražošanu. Konkursa finālā otrās vietas ieguvējam piešķir 1400 eiro balvu.

Konkurss “Laukiem būt!” notiek Valsts lauku tīkla pasākuma “Atbalsts lauku jauniešiem uzņēmējdarbības veicināšanai” ietvaros.