„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 8. oktobris
Otrdiena
Aina, Anete
+7.8 °C
apmācies

Līvānu novadā - jauns ūdensapgādes tarifu projekts

pexels.com

SIA „Līvānu dzīvokļu un komunālā saimniecība” iesniedza Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijai jaunu ūdensapgādes un kanalizācijas pakalpojumu tarifu, pastāstīja Līvānu novada domes priekšsēdētāja vietniece Ginta Kraukle.

Salīdzinot ar pašreizējiem tarifiem, kas bija apstiprināti 2016. gadā, projektā pieteiktie tarifi ir palielinājušies. Proti, plānotais jaunais ūdens tarifs ir 0,69 eiro/m3 (bez PVN) un kanalizācijas tarifs - 1,22/m3 (bez PVN).  Salīdzināšanai - pašreizējais ūdensapgādes tarifs ir 0,51 eiro/m3 (bez PVN) un kanalizācijas tarifs - 0,95 eiro/m3 (bez PVN).

Ūdensapgādes pakalpojumu tarifu jaunais projekts tapis tāpēc, ka ir palielinājies dabas resursu nodoklis, tikmēr ūdens patēriņš ir samazinājies, tāpat projektā iekļauti maksājumi par aizdevumu, kas ieguldīts ūdenssaimniecības attīstībā, un kredītprocenti.