„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 1. maijs
Trešdiena
Ziedonis
+14.4 °C
daļēji mākoņains

Pāvela Ostapceva “Latgales zelta druvas”

rezekne.lv

Trešdien, 11. aprīlī plkst. 15.00 Latgales Kultūrvēstures muzejā (Atbrīvošanas alejā 102) notiks Pāvela Ostapceva personālizstādes “Latgales zelta druvas” atklāšana un tikšanās ar autoru. Izstāde apskatāma no 11. aprīļa līdz 8. maijam.

Mākslinieks Pāvels Ostapcevs, svinot savu 60. dzīves jubileju, rēzekniešiem un pilsētas viesiem muzeja izstāžu zālēs sarūpējis plašu gleznu izstādi un albumu kā vētījumu laikam – pagātnei, tagadnei un nākotnei.

Mākslinieks vēlreiz un vēlreiz ar savu radošo darbu parāda un atgādina līdzcilvēkiem, ar ko mēs te – Latgalē – esam bagāti, izstādei doto nosaukumu attiecinot ne tikai uz smago vārpu zeltu rudenīgā druvā, bet arī uz cilvēku sirds dāsnumu, labestību un dzīvotprieku. Mākslinieks aicina ieraudzīt bagātību tur, kur Dievs katram ir licis būt, darboties un radīt.

Albuma ievadā mākslinieks Pāvels Ostapcevs raksta: “Katram cilvēkam ir savi talanti, bet māksliniekam dota spēja plaukt kopā ar katru gadalaiku – ziemu, pavasari, vasaru un rudeni. Katra glezna ir uz ilgiem gadiem iemūžināts laiks. Nespriedīsim, vai tās ir labas, jo tas būtu kā nosodīt bērnu, kas pamazām kļūst par pieaugušo. Tāpat arī gleznas top un sāk dzīvot patstāvīgi, saglabājot sevī laika garu. Pateicos tam laikam, kas ļāvis man radīt. Pateicos cilvēkiem, kuri radījuši man līdzās, kuri tic maniem spēkiem un spējām, un kuriem ticu arī es. Pateicos saulei, gaisam, ūdenim, ka deva man spēkus, un Latgales zemei – mūsu barotājai. Tā nebeidz iedvesmot ar savu skaistumu – vienkāršo un godīgo. Ticu mana novada bagātībai un laimīgiem cilvēkiem, kas ar saviem darbiem šajā zemē vairo labo.”