„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 23. aprīlis
Otrdiena
Georgs, Jurģis, Juris
-0.7 °C
daži mākoņi

Līvānos likvidēja nelikumīgu alkohola ražotni

Valts policijas LRP Preiļu iecirkņa darbinieki Līvānos likvidēja nelikumīgu alkohola ražotni, savukārt Rušonas pagastā - nelikumīgu akcīzes preču tirdzniecības vietu, informē VP Latgales reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Ksenija Belova.

Saņemot informāciju par akcizēto preču nelikumīgu apriti Līvānos, 11. aprīlī policija veica kratīšanu kāda 1979. gadā dzimuša vīrieša īpašumā. Viņa garāžā konstatēta nelikumīga alkohola ražošana. Kratīšanas laikā konfiscēts ap 50 litriem gatavās produkcijas - kandža, pudeles, kas izmantojamas alkohola fasēšanai, ka arī dažādas alkohola ražošanā izmantotās ierīces. Turpat notikuma vietā tika aizturēta arī iespējamā vainīgā persona.

Lai noteiktu izņemto vielu skaitu un sastāvu, ir nozīmētas ekspertīzes. Pēc policijas rīcībā esošās informācijas, likumpārkāpējs šo alkoholu plānoja realizēt t.s. «točkās». Izmeklēšana turpinās, bet aizturētajam draud kriminālatbildība. Par šādu likumpārkāpumu var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai ar naudas sodu ar vai bez mantas konfiskācijas un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

VP Preiļu iecirkņa darbinieki veica pārbaudi arī Riebiņu novada Rušonas pagastā. Saņemot informāciju par nelikumīgu alkohola tirdzniecību kādas 1939.gadā dzimušās sievietes privātmājā, policija tajā veica kratīšanu, kuras laikā konfiscēti 70 l brāgas un 8 l gatavās produkcijas – kandžas.

Par minēto noziegumu uzsākts kriminālprocess un nozīmētas nepieciešamās ekspertīzes, savukārt aizturētajai sievietei draud kriminālatbildība. Tiek pārbaudīta arī citu personu saistība ar šo noziegumu. Saskaņā ar Krimināllikumu, par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai ar naudas sodu.

Valsts policija atgādina, ka pēc Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 170.1 panta par nelikumīgu alkoholisko dzērienu un spirta iegādāšanos arī ir paredzēta atbildība - naudas sods līdz 140 eiro, konfiscējot iegādātos alkoholiskos dzērienus un spirtu.