„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 8. oktobris
Otrdiena
Aina, Anete
+13.8 °C
daļēji mākoņains

Tramvajs brauks līdz pat slimnīcai

Aleksandrs Rube

Trešā tramvaju maršruta pagarinātās līnijas būvdarbi Stropos rit pilnā sparā – tiek izcirsti koki, attīrīta zeme, veikti pēdējie mērījumi. Darbi varēja sākties jau pagājušajā gadā, taču patraucēja ļoti svarīga nianse – tramvaja līnija šķērsoja privātu teritoriju. Tagad šis jautājums ir pilnībā atrisināts.

„Lēnais” un „ātrais” nekustamais īpašums

Uzņēmuma „Daugavpils satiksme” valdes loceklis Romāns Savickis informēja, ka pašlaik privātais zemes gabals Veselības ielā jau ir nopirkts no īpašnieka, kurš dzīvo Austrālijā. Nekustamā īpašuma cena – 70 000 eiro. Ilgstošas apspriešanas un saskaņošanas dēļ Daugavpils domē šis lēmums tika vairākkārt pārskatīts. Rezultātā vairākums deputātu secināja, ka zemes iegāde no privātpersonas izmaksās ievērojami lētāk, nekā tehniskā projekta pārtaisīšana. Žogs, kas traucē būvdarbiem, tiks nojaukts.

Interesanti, ka arī cits vērienīgs projekts – Smilšu un Smiltenes ielas pārvada būvniecība, bija jāsaskaņo ar vietējiem iedzīvotājiem, taču tur īpašas problēmas neradās. Īpašuma pārvaldīšanas departamenta vadītāja Ivonna Funte pastāstīja, ka arī šajā gadījumā neiztika bez nekustamā  īpašuma iegādes, jo daži īpašnieki iebilda pret ceļu pārvada celtniecību. Piemēram, dome nopirka veselu māju un vairākus zemes gabalus. Taču tas tika izdarīts bez ilgas kavēšanās.

Celtnieki noņem asfaltu Veselības ielā

1000 soļi

Pagarinātā līnija ļaus nogādāt pasažierus tieši līdz iebrauktuvei Daugavpils reģionālās slimnīcas (DRS) teritorijā, savukārt Neredzīgo biedrības ciemā būs jauna un ērta pietura. Slimnīcas apmeklētāji un tuvumā dzīvojošie cilvēki šo projektu vērtē galvenokārt pozitīvi. Sarunā ar „Latgales Laiku” daudzi atzīmēja, ka šī ideja nebūt nav jauna – tās pirmsākumi meklējami sešdesmito gadu sākumā.

Neredzīgo biedrības mikrorajona iedzīvotāja Anna saka: „Patiesībā man tramvajs vairs nav nepieciešams, jo ir izdevies sakrāt savai mašīnai. Bez tās man ir sarežģīti tikt uz darbu un pilsētas centru. Es atbraucu uz Daugavpili 1964. gadā un lieliski atceros, kā pastāvīgi tika runāts par 3. tramvaju maršruta pagarināšanu. Ir pagājis tik daudz gadu! DRS apmeklētājiem tas būs ļoti ērti, savukārt Neredzīgo biedrības mikrorajona iedzīvotājiem ir mašīnas, tāpēc viņiem tas nav tik aktuāli.”

Ceļš pie DRS pašlaik atgādina kokzāģētavu

Pilnu rakstu lasiet 20. aprīļa numurā.