„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 8. oktobris
Otrdiena
Aina, Anete
+14.6 °C
nedaudz mākoņains

Vaboles mežos karavīri mācījās neitralizēt pretinieku

Egita Terēze Jonāne

12. aprīlī Vaboles pagasta mežos skanēja šāvieni, sprāga treniņu mācību dūmu granātas. Tā bija viena no NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupas militāro mācību „Claymore Soaring” kopīgām operācijām, kuru apmeklēja arī viesi -- Latvijas armijas sadarbības partneri un prese.  

Komandieris pulkvežleitnants Šons Frenčs no Kanādas pastāstīja par NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupu, atzīdams, ka viņš to vada ar lielu atbildību. „Grupu veido Itālijas, Albānijas, Polijas, Spānijas, Kanādas un Slovēnijas rotas karavīri, kuri rotācijas kārtībā pilda dienesta pienākumus Latvijā, piedalās mācībās kopā ar Latvijas Nacionālo bruņoto spēku karavīriem. Mēs Latvijā dienam labu mērķu vadīti -- lai nodrošinātu mieru šajā reģionā. Turklāt mums ir laba iespēja mācīties no latviešu karavīriem un nodot savu pieredzi latviešu kolēģiem,” uzsvēra pulkvežleitnants Š. Frenčs.

Pēc militārās tehnikas un ekipējuma demonstrējumiem militāro automašīnu kolonna ar armijas amatpersonām, viesiem un presi devās uz netālo, nesen izstrādāto cirsmu, kur notika pretinieka bāzes neitralizēšanas operācija. Atskanot atbalsta šāvieniem, Zemessardzes Latgales 3. brigādes Kaujas atbalsta rotas karavīri kopā ar Itālijas kolēģiem devās uzbrukumā, tikmēr pretinieks (lomās iejutās Polijas un Kanādas karavīri) ieņēma aizsargpozīcijas, taču cieta sakāvi.    

Mācībās tika noslīpētas NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā  kaujas grupas karavīru prasmes darboties kopā, un mācību kaujas operācijā varēja pārliecināties, ka šī sadarbība ir veiksmīga, atzina Zemessardzes 3. Latgales brigādes komandieris pulkvedis Māris Simsons.  

Pilnu rakstu lasiet 20. aprīļa numurā.