„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 8. oktobris
Otrdiena
Aina, Anete
+11.3 °C
daļēji mākoņains

Dagdas novadā šogad īpaši godina ģimenes

freeimages.com

Dagdas novada pašvaldības lielākie pasākumi ir veltīti ģimenēm. 19. maijā bērnu un jauniešu dziesmu, deju un modes teātra festivālā „Apskauj mani, māmuliņa” tiks godināti konkursa „Dagdas novada gada ģimene 2018” laureāti, pastāstīja Dagdas novada domes Izglītības, kultūras un sporta nodaļas vadītāja Marija Micķeviča.

Pērn ieviestās nominācijas „Dižģimene”, „Radošākā ģimene”, „Izpalīdzīgākā ģimene”, „Sportiskākā ģimene”, „Dziedošākā ģimene”,  „Sirds/labvēlīgākā ģimene” un „Dagdas pilsētas/pagasta gada ģimene” saglabātas arī šogad, taču laureāti saņems īpašu balvu - koka dekoru „Vērtību koks”, kā arī vērtīgas dāvanas, tostarp saldumus bērniem.

Tāpat šogad ģimenēm ir veltīts starpnovadu radošo darbu konkurss „Mana ģimene”. Pašvaldība vērtēs 7-18 gadus vecu bērnu vizuālās mākslas darbus par ikdienu un svētkiem pašu ģimenē.

Līdz Latvijas 100. dzimšanas dienas svinībām Dagdas novada ģimenes var iesaistīties akcijā „Iepazīsti savu novadu un Dagdas novada 100 ģimenes”. Kā teica M. Micķeviča, ģimenes saņem skolas vai bērnudārza ielūgumu fotografēties kādā mīļā vietā -dzimtas mājās, parkā, pie ezera, ēkas u.c. ar akcijas simbolu. Savukārt fotogrāfijas jau tiek publicētas Dagdas pašvaldības mājas lapā, bet rudenī notiks akcijas noslēguma pasākums, kur suminās fotogrāfijās iemūžinātās ģimenes.