„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 8. oktobris
Otrdiena
Aina, Anete
+13.8 °C
daļēji mākoņains

Daugavpili apmeklēja AAE vēstniece

Jeļena Čursina

Oficiālā vizītē Daugavpilī bija ieradusies Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) ārkārtējā un pilnvarotā vēstniece Latvijas Republikā Hananu Halfanu Obaidu Ali Al Madhani. Pēc tikšanās ar Daugavpils domes priekšsēdētāju Rihardu Eigimu viņa apmeklēja Daugavpils Universitāti un Marka Rotko mākslas centru.

Daugavpilī diplomāte ieradās pirmo reizi, lai iepazītos ar reģionu, izpētītu sadarbības iespējas daudzās jomās – politikā, kultūrā, sportā, tirdzniecībā, investīciju un tūrisma jomā. „Starpvalstu sakaru nodibināšanā ir svarīgas vizītes un cilvēku kontakti,” teica diplomāte.

Vēstniece ir lepna un izjūt lielu atbildību, jo ir pirmā AAE vēstniece Latvijā un Baltijas valstīs. Latvijā viņu patīkami pārsteidz labvēlīgums un viesmīlība, ar kuru viņa saskaras visos līmeņos, -- gan politiskās pieņemšanās, gan ikdienas dzīvē.

Par vienu no ciešās sadarbības panākumiem diplomāte uzskata tiešā reisa Rīga—Abū Dabī ieviešanu pagājušā gada rudenī. Tā ir lieliska iespēja Latvijas iedzīvotājiem apmeklēt AAE, un vēstniece cer, ka arī viņas tautieši labprāt apmeklēs Latviju, jo īpaši vasarā. Daugavpils, kur notiek daudz pasākumu, varētu kļūt par tūrisma objektu viesiem no AAE, īpaši Latvijas 100. jubilejas gadā.

AAE vēstniecība cenšas vairāk iepazīstināt Latvijas iedzīvotājus ar savas valsts ieražām un tradīcijām. Piemēram, Rīgā, vienā no tirdzniecības centriem, visi interesenti varēja piedalīties AAE Neatkarības dienas svinībās ar arābu dejām, ēdieniem utt.

Kontaktu dibināšanai vēstniecība aktīvi izmanto arī sociālos tīklus, kuri Latvijā ir ļoti populāri. Tas tiek darīts tāpēc, lai pēc iespējas vairāk cilvēku uzzinātu par jaunām iespējām, ko piedāvā AAE. Informācija tiek sniegta arābu, latviešu un angļu valodā.

Vēstniece ar jau gadu strādā Latvijā un ir iepazinusies ar valsts dzīvi un tradīcijām. Arī vietējā ēdienkartē viņa ir atklājusi sev daudz ko jaunu, piemēram, biezpienu un putras. Vēstnieci pārsteidz, cik daudzveidīgus ēdienus šeit gatavo no kartupeļiem, kā arī tas, ka latvieši dod priekšroku veselīgai pārtikai, piemēram, ēd daudz dārzeņu.

Iepazīstoties ar Daugavpili, AAE vēstniecei patika tas, ka šeit, tāpat kā viņas dzimtenē, blakus mierā un saskaņā dzīvo dažādu tautību un ticību cilvēki. Viņa uzskata, ka tas kļūs par svarīgu aspektu sadarbībā. „Mēs Latvijai esam jauna valsts, tāpēc esam atvērti dažādām idejām un sadarbībai jebkurā jomā,” teica Hananu Halfanu Obaidu Ali Al Madhani. Vēstniece cer, ka partnerattiecību rezultāts būs tikai un vienīgi pozitīvs, un aicina Latvijas iedzīvotājus noteikti apmeklēt Apvienotos Arābu Emirātus.