„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 5. maijs
Svētdiena
Ģederts, Ģirts
+9.7 °C
apmācies

Himna fotogrāfijās Latgales dabai

Fotostudijas dalībnieki aicina uz izstādi // Foto: Jeļena Čursina

Daugavpils tautas fotostudija „Ezerzeme-F” piedāvā skatītāju uzmanībai Latgales ainavām veltītu izstādi.

Studijas fotogrāfi uzsver, ka Latgales mainīgā daba, kā arī četri gadalaiki dod iespēju realizēt radošo potenciālu un ņemt rokās fotoaparātu. Autorus piesaista arī tas, ka mūsu novadā var atrast jaunas un neskartas vietas.

Fotomākslinieci Svetlanu Pokuli dabā piesaista noteikti sīkumi, interesanti momenti, pie kuriem „aizķeras” skatiens. „Tas var būt kāds neparasts gaismas stars starp koku zariem, migla, neparasts saulriets,” stāsta Svetlana, „dabas skaistumu var parādīt tieši ar noteiktiem gaismas un ēnas maiņas momentiem.”

Ievērojot tradīciju, kluba dalībnieki piedāvāja apmeklētājiem momentloteriju. Veiksmīgākajam tika studijas fotoalbums „Daugavpils. Cilvēki. Daba”. Studija rīkoja arī izsoli, kurā varēja iegādāties fotorāmi, kurā būs viens no „Ezerzeme-F” fotogrāfu darbiem. 

Studija plāno sarīkot izstādi Bauskā, pastāstīja vadītājs Linards Onzuls. Tur Daugavpils fotogrāfi pārstāvēs Latgales reģionu.

Izstāde „Latgales ainavas” apskatāma viesnīcas „Latgola” foajē līdz 15. jūlijam. Savukārt Daugavpils teātrī atklāta „Ezerzeme-F” izstāde „Sievietes tēls”.