„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 4. maijs
Sestdiena
Vijolīte, Viola, Vizbulīte
+6.5 °C
skaidrs laiks

„Lokomotīve” pārliecinoši uzvar Krakovu

Sergejs Kuznecovs

Policijas NICE spīdveja līgas trešajā kārtā SK „Lokomotīve” savā trekā pārliecinoši uzvarēja Krakovas „Vandu” – 56:34.

Daugavpils spīdvejisti no 15 braucieniem zaudēja vien trijos, turklāt tikai vienā ar rezultātu 1:5. Četri sportisti izcīnīja 10 un vairāk punktus. Labi startēja Peters Ljungs – 11 punkti, kuram iepriekšējās sacīkstēs bija pieticīgāks rezultāts. Progresēja arī Vadims Tarasenko – 11 punkti (pirms nedēļas – divi punkti). Kjastam Puodžukam – 10 punkti. Joprojām lielisks ir Timo Lahti – 14 (divās sacīkstēs pēc kārtas ne mazāk par 10 punktiem).

Uzdevums ir izpildīts – punkti izcīnīti. Pirms atbildes sacensībām iekrāta laba rezerve, lai izcīnītu bonusu. Pēc šīs uzvaras „Lokomotīve” turnīra tabulā pakāpusies uz trešo vietu.

Taču galvenā spēku pārbaude būs 24. aprīlī izbraukumā Pilā, sacenšoties ar vietējo „Poloniju”. Pirmajā kārtā daugavpilieši izbraukumā startēja ļoti vāji. Pēc tam divas sacensībās mājās pierādīja, ka klubam ir raksturs. Taču sacīkstes viesos parādīs, cik spējīga cīnīties šosezon ir „Lokomotīve”.

Ekstra līgā pirmās rezultatīvās sacīkstes aizvadīja Andžejs Ļebedevs. Pirmajās divās kārtās daugavpilietim neveicās. Taču 22. aprīlī Vroclavas „Sparta” uzvarēja Gožuvas „Staļ” – 54:36, Andžejs izcīnīja 8 punktus.

Sergejs Logačovs, „Vandas” rezultatīvākais spīdvejists, pagājušajā sezonā pārstāvēja „Lokomotīvi” un ar rezultātiem neiepriecināja. Savukārt šajās brīvdienās viņš demonstrēja labu sniegumu: „Visu ziemu strādāju – gan fiziski, gan gatavojos psiholoģiski. Kļūstu pieaugušāks, sāku pareizi domāt. Treneris mēdz teikt, ka labāk izcīnīt vienu punktu, nekā palikt tukšā. Palīdzēja arī tas, ka pārzinu šo treku.”

„Lokomotīves” treneris Nikolajs Kokins: „Uzvarējām ar labu pārsvaru, taču atbildes sacīkstēs nedrīkst atslābināties. Priecē tas, ka Timo atkal startēja lieliski. Vadims sāk pierast pie treka. Peters Ljungs šoreiz startēja lieliski. Gribējām dot vairāk iespēju braukt jaunatnei, taču vēl ir pārāk agri. Sezonas sākumā jākrāj punkti. Turklāt J. Kostigovam ir grūti pāriet no junioriem pieaugušo kategorijā. Ne jau visiem tas uzreiz izdodas, viņš pagaidām nespēj noskaņoties. Domāju, ka viņam viss izdosies.”

Trešās kārtas rezultāti

  • „Wybrzeže” (Gdaņska) – „Motor” (Ļubļina) – 43:47
  • „Lokomotīve” – „Vanda” (Krakova) – 56:34
  • „Start” (Gņezna) – „Polonija” (Pila) – 58:32
  • „ROW” „Ribņika” – „Ožel” (Lodza) – 48:42