„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 8. oktobris
Otrdiena
Aina, Anete
+8.9 °C
daļēji mākoņains

Dome gatavojas pārbaudīt degradētās teritorijas

Aleksandrs Rube

Daugavpilī tiks veikta nolaisto teritoriju revīzija, lēma pašvaldība. Pārbaudi veiks speciāla komisija, kuras sastāvā būs Īpašuma pārvaldīšanas departamenta, Pilsētplānošanas un būvniecības departamenta darbinieki, pašvaldības policijas pārstāvji un vides aizsardzības speciālisti.

Pašlaik sarakstā ir iekļautas 114 problemātiskas teritorijas, kuras ir jāpārbauda. Pilsētplānošanas nodaļas vadītāja Inta Ruskule aicina iedzīvotājus sakārtot savus nekustamo īpašumu, pretējā gadījumā īpaši nolaistām vietām var tikt piešķirts degradētas teritorijas statuss, savukārt tas ietekmēs objekta kadastrālo vērtību.

Saskaņā ar Zemes pārvaldības likumu, degradēta teritorija ir teritorija ar izpostītu vai bojātu zemes virskārtu vai pamesta apbūves, derīgo izrakteņu ieguves, saimnieciskās vai militārās darbības teritorija. Šajā kategorijā ietilpst arī zemes gabali, kuros nekontrolēti izplatās dažādas invazīvas dzīvnieku un augu sugas.