„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
-1.2 °C
daļēji mākoņains

Vispirms – atvaļinājums, pēc tam – būvdarbi

freeimages.com

Uzņēmums „Baltic Pellets Energy” un „Latraps”, kuri vēlas atvērt ražotni Daugavpilī, cer, ka pašvaldība un valsts palīdzēs viņiem ierīkot dzelzceļa līnijas piebraukšanai pie cehiem. Taču Satiksmes ministrija pagaidām nesteidzas šos projektus atbalstīt.

„Dialogs turpinās, mēs esam tuvu tam, lai noslēgtu vienošanos,” ieilgušo apspriešanu komentēja pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks Igors Prelatovs, „diemžēl pašlaik par šo plānu atbildīgās  amatpersonas ir atvaļinājumā. Taču oficiālā tikšanās šajā jautājumā paredzēta jau vistuvākajā laikā.”

Iepriekš pilsētas dome ziņoja, ka jautājumā par valsts atbalstu skaidrībai jābūt līdz marta beigām. Turklāt „Baltic Pellets Energy” granulu rūpnīcas būvdarbu uzsākšana Čerepovas rūpnieciskajā zonā ieplānota jau maija sākumā. „Latgales Laika” reportieris nesen apmeklēja šo vietu – izņemot  noasfaltēto stāvvietu, nekas cits par gatavošanos celtniecībai neliecināja.