„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 8. oktobris
Otrdiena
Aina, Anete
+8.1 °C
nedaudz mākoņains

Iestādīs kokus par 20 000 eiro

freeimages.com

Daugavpils domes Finanšu komitejas deputāti vienbalsīgi atbalstīja priekšlikumu palielināt Komunālās saimniecības pārvaldes izdevumus koku stādīšanai pie Komunālajiem kapiem. Šāds lēmums pieņemts bioloģiskās un ainaviskās daudzveidības uzturēšanai jaunās tramvaja līnijas būvniecības zonā programmas ietvaros.

Komunālās saimniecības pārvaldes vadītājs Aivars Pudāns pastāstīja, ka šī gada pilsētas budžetā koku stādu iegādei paredzēti 7976 eiro. Tos bija paredzēts izmantot kā „zaļo kompensāciju” vietās, kur notiek plaši remontdarbi vai ierīkotas jaunas stāvvietas. Taču, tā kā 18. novembra ielā notiek vērienīgi būvdarbi, šo līdzekļu nepietiek. Visdrīzāk, lai iegādātos jaunos kociņus, kuri šogad ir jāiestāda, būs nepieciešami 20 000 eiro.

Pagājušajā nedēļā pie Komunālajiem kapiem tika iestādīta plaša buferzona – 30 priedes, 18 bērzi un 28 aslapu kļavas. Par šiem kociņiem, kā arī pavaddarbiem, iztērēti vairāk nekā 7000 eiro.