„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 9. oktobris
Trešdiena
Elga, Elgars, Helga
+7.1 °C
daļēji mākoņains

Ilūkstē atklāja jauniešu telpu

Egita Terēze Jonāne

27. aprīlī Ilūkstes novada kultūras centrā ar jauniešu grupu koncertu vēra durvis jauniešu telpa. Tā izveidota par ES un Ilūkstes novada pašvaldības finansējumu un kalpos kā vieta, kur jaunieši varēs izglītoties, radoši darboties, koncertēt un atpūsties. Tas jauniešiem būs jauns starta punkts darboties, uzsvēra jauniešu telpas saimniece, Ilūkstes novada pašvaldības jaunatnes lietu speciāliste Lāsma Pokšāne.

Tovakar Ilūkstes bērnu un jauniešu centra grupas „Piparmētra” un „Basic” iemēģināja jauno skatuvi, bet jaunieši ar krīta zīmējumiem izrotāja melno sienu, nogaršoja torti un čaloja par dzīvi. Svētkus noslēdza grupas „Inteligent” diskotēka. 

Meiteņu grupas „Piparmētra” solistes Jana Dudare un Amanda Lapa pauda prieku, ka telpa ir plaša un aprīkota ar skatuvi. „Tas ir forši, ka jauniešiem ir sava pasākumu norises vieta,” priecājās meitenes.

Jauniešu telpu par radošuma salu nodēvēja Ilūkstes 1. vidusskolas direktores vietniece Andželika Pabērza, tikmēr mammas apsolīja, ka nāks uz pasākumiem, jo vēlas dzīvot līdzi bērnu panākumiem.  

„Šis brīdis ir nozīmīgs un paliks mūsu atmiņā. Bijušā kinoteātra telpas, kas gandrīz 30 gadus stāvēja tukšas, ieguva jaunu saturu. Maijā notiks vēl viens nozīmīgs pasākums -- Ilūkstes jauniešu domes vēlēšanas. Jaunieši varēs aktīvi iesaistīties Ilūkstes novada dzīvē,” uzsvēra Ilūkstes novada domes priekšsēdētājs Stefans Rāzna.

Pilnu rakstu lasiet 3. maija numurā.