„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+11.0 °C
apmācies

Preiļos cēla godā reģionālo tūrismu

Zinošākie tirgus apmeklētāji laimēja loterijā // Foto: Dinija Jemeļjanova

28. aprīlī Preiļi uz dienu kļuva par Latvijas tūrisma galvaspilsētu, šeit norisinājās piektais Latvijas tūrisma informācijas tirgus. Kā uzsver paši tūrisma dzīves vadītāji, apceļot Latviju jāaicina ne tikai ārzemnieki, bet arī vietējie.

Dabas takas, muzeji vai amatnieku darbnīcas ir nemainīgi tūrisma objekti, taču šoreiz tūrisma informācijas centru pārstāvji vēstīja par aktualitātēm un nepamanīto. Rēzeknieši savā pilsētā aicina novērtēt sienu gleznojumus pilsētas centrā – vēsturisku notikumu atainojumus. Braucienu uz tā dēvēto Latgales sirdi Rēzeknes TIC pārstāves iesaka plānot datumos, kad Lūznavas muižā paredzēts kāds pasākums, un to šosezon būšot daudz. Līvānos tūristus aicina pasēdēt – taču nevis uz parastiem, bet tematiskajiem soliņiem. Tā kā šī pilsēta sevi dēvē par Latgales vārtiem, paredzēts drīzumā pilsētā izvietot solu, kas sasauktos ar šo ideju. Savukārt Zilupē, kas sevi dēvē par pilsētu, kur mostas Latvija, jāapciemo tāšu meistars, kas esot vienīgais tradicionālo metožu piekopējs Latvijā izstrādājumu darināšanā no koka tāsīm. 

Preiļu un Riebiņu novadu Tūrisma informācijas centra vadītāja Iveta Šņepste atzīmē, ka pavisam Preiļos sagaidīti apmēram 50 tūrisma informācijas sniedzēji no Latvijas reģioniem, kā arī sešu Lietuvas pašvaldību pārstāvji. Plaši pārstāvēta tika ne tikai Latgale, bet arī Vidzeme. Piemēram, apvienība „Vidzemes šosejas pieturas” iepazīstināja ar mājražotāju produkciju, bet Lielvārdes novada stendā ikviens varēja izcept savu kliņģerīti. Savukārt Latgales pierobežas pašvaldības Lietuvā bija apvienojušās kopīgā Augštaitijas nacionālā parka stendā un aicināja iepazīst latgaliešus tuvākās ārzemes.

Pilnu rakstu lasiet 3. maija numurā.