„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+9.3 °C
apmācies

Latgales SEZ – pirmais ārvalstu investors

lpr.gov.lv

Aprīlī Latgales speciālās ekonomiskās zonas (SEZ) kapitālsabiedrības statusu ieguva jaunas firmas, tostarp uzņēmums ar ārvalstu kapitālu – Latvijas—Dānijas firma „Max Bakery”, kas Eiropas tirgum ražos rudzu maizes grauzdiņus un sēklu sausmaizītes.

SIA „Max Bakery” atradīsies Ziemeļu rūpnieciskajā zonā (Spaļu ielā 1a), blakus SIA „Zieglera mašīnbūve”. Uzņēmums plāno realizēt investīciju projektu par vairāk nekā 2 miljoniem eiro. Latgales SEZ pārvaldnieka vietnieks Vladislavs Stankevičs atzīmēja, ka uzņēmums ražos tikai eksportam, tāpēc vietējiem ražotājiem, pirmām kārtām, „Latvijas maizniekam”, nav jāuztraucas par konkurenci. SIA „Max Bakery” būs viens no lielākajiem ražotājiem Daugavpilī un četru gadu laikā izveidos vairāk nekā 40 darba vietas.

SEZ kapitālsabiedrības statusu ieguva arī SIA „ST Parks” – vietējās firmas „Belmast” meitas uzņēmums. Tas nodarbosies ar dažāda profila industriālā nekustamā īpašuma būvniecību un sagatavošanu  nodošanai ekspluatācijā.

Līdz aprīļa beigām Latgales speciālā ekonomiskās zonas Latgales SEZ kapitālsabiedrības statuss piešķirts jau 9 uzņēmumiem, noslēgti 11 ieguldījumu līgumi par kopējo summu 3,6 miljoni eiro un Latgales SEZ iekļautās teritorijas sasniegušas 55,55 ha platību.