„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+0.0 °C
neliels sniegs

„SW Kover” pārceļas uz Viļņu

freeimages.com

Zarnu kalibrēšanas firma „SW Kover”, kura 1. martā beidza savu darbību Mežciemā, gatavojas pārcelt ražotni uz Viļņas apkaimi. Tādējādi plāni par šī uzņēmuma pārcelšanos uz Križiem nav apstiprinājušies.

Preses konferencē pilsētas domē vadībai tika uzdots jautājums, kāpēc šī firma tomēr nolēma pamest Daugavpili pavisam. Rezultātā atklājās jaunas detaļas par „SW Kover” darbību.

„Vietējos plašsaziņas līdzekļos par šo uzņēmumu lasāmas ļoti dīvainas lietas,” teica domes priekšsēdētāja vietnieks Igors Prelatovs, „daži raksta, ka, pārceļoties uz Križiem, firmas darbinieku skaitam bija jāpieaug līdz 200 cilvēkiem. Man nav skaidrs, kā radies šis skaitlis. Lai gan firmas vadība ziņoja, ka uzņēmumā ir 50 darbinieki, patiesībā pie viņiem strādāja vien 20—25 cilvēki, turklāt ik mēnesi notika viņu rotācija.”

I. Prelatovs arī piebilda, ka firma ne reizi nepiedalījās komerciālā nekustamā īpašuma nomas izsolē Križos, lai gan tam nebija nekādu šķēršļu. Pēc slēgšanas uzņēmuma īpašnieki vien apsolīja, ka nākotnē uzaicinās deputātus uz Viļņu, lai parādītu, kāda varēja kļūt „atjauninātā ražotne Daugavpilī”.

Savukārt priekšsēdētājs Rihards Eigims pastāstīja, ka viņš vairākkārt ticies ar „SW Kover” vadību. Viņš solīja turpināt sarunu par citas vietas meklēšanu pilsētā gadījumā, ja Valsts vides dienests noraidīs viņu lūgumu pagarināt darbības licenci. 1. martā „SW Kover” nesaņēma šo atļauju, taču arī turpmāk neko nedarīja. Turklāt firmas vadība atzinās, ka citās viņu ražotnēs – Ķīnā un Viļņā, problēmu ar smakām, kā Mežciema mikrorajonā Daugavpilī, viņiem nav bijis.