„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 2. maijs
Ceturtdiena
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds
+13.3 °C
apmācies

Daugavpils pianistu duets uzvar Francijā

pexels.com

Ar uzvaru noslēdzās Staņislava Broka Daugavpils mūzikas vidusskolas pianistu dueta Jelizavetas Sļesarevas un Anastasijas Jevstigņejevas un solistes Kornēlijas Lapkovskas dalība starptautiskajā pianistu konkursā „Concour Musical de France”, kas notika aprīļa beigās Francijā.

Skolas direktors Aivars Broks pastāstīja, ka vispirms notika atlases kārta, kur daugavpilietes iesūtīja DVD ierakstus spēcīgāko pianistu nominācijās. Žūrija viņas izvirzīja finālam, un Jelizaveta Sļesareva un Anastasija Jevstigņejeva saņēma pirmo godalgu „I Prix Finalists” un ceļazīmi uz konkursa „Grand Prix” izcīņu, kas notiks maija nogalē Parīzē. Savukārt Kornēlijai Lapkovskai ir pirmā godalga „I Prix”.

„Grand Prix konkursā mūsu audzēkņi sacentīsies ar Krievijas, Francijas, Ķīnas, Japānas skolas pārstāvjiem. Tomēr liela nozīme ir individuālajam sniegumam, tāpēc neņemos prognozēt, kādi būs rezultāti,” atzina A. Broks, piebilstot, ka pianistus konkursam gatavoja pedagogi Ilona Broka un Larisa Ļebedeva un viņu dalību konkursā atbalsta vecāki, sponsori un skola.

Jāuzsver, ka konkursu „Concour Musical de France” iedibinājusi pianiste Žineta Gobēra 1979. gadā, kura ir arī tā prezidente.