„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 9. oktobris
Trešdiena
Elga, Elgars, Helga
+8.2 °C
daļēji mākoņains

Grīvas iedzīvotāji sūdzas par ceļu putekļiem RU

Ziedu ielas iedzīvotāji sūdzas, ka putekļu dēļ šeit nav iespējams izžaut veļu un strādāt dārzā // Foto: Aleksandrs Rube

Aprīļa vidū pilsētas dome saņēma vairākas Grīvas privātmāju iedzīvotāju sūdzības. Pilsētnieki vēlas zināt, kad beidzot tiks noasfaltēti zemes ceļi, kuru putekļi sagādā viņiem daudz neērtību visos gadalaikos, izņemot ziemu.

Pagājušajā nedēļā Daugavpils domes Pilsētas saimniecības komitejas  locekļi bija ieplānojuši doties pie neapmierinātajiem iedzīvotājiem, taču pēdējā brīdī brauciens tika atcelts. Komunālās saimniecības pārvaldes (KSP) vadītājs Aivars Pudāns informēja, ka šāda klātienes tikšanās patiesībā nav nepieciešama, jo dome jau ir izskaidrojusi pilsētniekiem ceļu asfaltēšanas plānu 2018. gadā. Budžeta izdevumu samazinājuma dēļ KSP nācās aprobežoties vien ar atsevišķu ielu projektēšanu šajā mikrorajonā.

Tādējādi šogad notiks Skolas, Pieneņu un Staru ielas (asfaltētā ceļa posma pagarinājums) projektēšana, Baznīcas ielas posma (Liginišķu--Noras iela), kur tiks ierīkots trotuārs, Sēlijas ielas posma (Staburaga—Lielā iela), kā arī citu nelielu posmu remontdarbi. Tajos paredzēts ierīkot slēgta tipa kolektorus. Šogad otra asfalta kārta jāieklāj Sēlijas ielas posmā, kā arī jānoasfaltē Aiviekstes un Ķiršu ielu.

Visaktīvāk par asfaltēšanu iestājas Ziedu ielas iedzīvotāji – šo ielu bieži izmanto tie, kam jātiek uz darbu Nīderkūnos un atpakaļ. Pa šo ielu bieži brauc lielā ātrumā, un tas rada lielus putekļu mākoņus.