„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 9. oktobris
Trešdiena
Elga, Elgars, Helga
+8.2 °C
daļēji mākoņains

Tūrisma „Lavka” ar zefīra garšu RU

Aleksandrs Rube

27. aprīlī – dienā, kad oficiāli tika atklāta tūrisma sezona, Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā notika kārtējais atklāto diskusiju pasākums „Lavka”, kura tēma šoreiz bija tūrisms.

Uz soliņa šoreiz sēdēja četri entuziasti no Vidzemes – Vidzemes tūrisma asociācijas (VTA) pārstāvji Jānis Sijāts un Alise Plaude, zīmola „Viedi” radītājs Artūrs Gailītis, kurš organizē vakariņas uz plosta, kā arī biologs, žurnālists un televīzijas raidījumu vadītājs Māris Olte. Savukārt pārtraukumos apmeklētāji varēja ne tikai nogaršot tradicionālos „Lavkas” saldumus, bet arī uzcept zefīru uz atklātas uguns.

J. Sijāta (VTA priekšsēdētājs) un A. Plaudes (asociācijas biroja vadītāja) darbība ir gana plaša, taču par vienu no saviem galvenajiem virzieniem viņi uzskata jaunu velomaršrutu veidošanu. Daudz laika un spēku tiek veltīts tā saucamo „zaļo dzelzceļu” ierīkošanai. Tās ir bijušās dzelzceļa līnijas, kuras, ieguldot pūles, tiek pārvērstas aizraujošos velomaršrutos ar skaistu dabu, turklāt ir iespēja apskatīt arī bijušās dzelzceļa stacijas. Jānis un Alise ir pārliecināti – rakstot dažādus ES un Latvijas līmeņa projektus un priekšlikumus, nekādā gadījumā nedrīkst atkāpties. Ir svarīgi tikt skaidrībā, kādu likumi vai saistošie noteikumi sarežģī darbu, un meklēt alternatīvus risinājumus.

Jānis Sijāts un Alise Plaude

Pilnu rakstu lasiet 8. maija numurā.