„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+3.1 °C
apmācies

Atbalsts kooperācijai

pexels.com

Jaundibinātas lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvās sabiedrības, kas apvieno ražotājus mājas apstākļos, lauksaimniecības produktu ražotājus un amatniekus, var pretendēt uz ES atbalsta finansējumu ražotāju grupu un organizāciju izveidei, informē Zemkopības ministrijas sabiedrisko attiecību speciāliste Viktorija Straujupe.

Līdz 4270 eiro lielu atbalstu var saņemt tās kooperatīvās sabiedrības, kas izstrādās biznesa plānu līdz 5 gadiem un līdz kārtējā gada 15. maijam iesniegs to saskaņošanai biedrībā „Latvijas Lauksaimniecības kooperatīvu asociācija”, kas uzraudzīs biznesa plāna īstenošanu. Vēlāk jau līdz 1. jūnijam jāpiesakās atbalstam Lauku atbalsta dienestā. 

Pretendentam jābūt kooperatīvai sabiedrībai, kas apvieno vismaz 10 biedrus, kuri ražo pārtikas produktus mājas apstākļos, proti, konditorejas izstrādājumus, mājas vīnu, sulas utt., kā arī primāro lauksaimniecības produktu ražotāji un amatnieki. Turklāt minimālajam preču un pakalpojumu apgrozījumam iepriekšējā taksācijas gadā starp kooperatīvo sabiedrību un tās biedriem jābūt 10 000 eiro, bet apgrozījums starp kooperatīvo sabiedrību un tās biedriem nedrīkst būt mazāks par 65% no kopējo preču un pakalpojumu apgrozījuma.