„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 2. maijs
Ceturtdiena
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds
+10.7 °C
nedaudz mākoņains

Desmit gadi uz skatuves

«Stage On» jubilejas koncerts // Foto: Jeļena Čursina

Šopavasar Daugavpils novada kultūras centra „Vārpa” vokālajam ansamblim „Stage On” apritēja desmit gadi.

Izdziedāt prieku, sāpes, mīlestību

Tā ir ansambļa devīze, kurš novada kultūras centrā turpina bērnu un jauniešu kolektīvu „Vijolīte” un „Princess” tradīcijas. Kolektīva vadītāja savulaik bija Tatjana Basova, un šajās vokālajās studijās mācījās dziedāt un uzstāties uz skatuves pašreizējā „Stage On” vadītāja Tatjana Vucāne.

Ansambļa nosaukums tulkojumā no angļu valodas nozīmē „uz skatuves”, un tas nav nejaušs. Tas liecina, cik spēka un laika kolektīva dalībnieki jau kopš agras bērnības veltī mēģinājumiem un priekšnesumiem. Studijas audzēkņus – zēnus un meitenes, vecāki šurp ved no piecu gadu vecuma. Kā teica Tatjana Vucāne, kolektīvam nekad nav bijusi nepieciešama reklāma. Tā sasniegumi liecina paši par sevi un automātiski piesaista bērnus, kuri vēlas pilnveidot savas vokālās prasmes.

Tatjana Vucāne // Foto no T. Vucānes arhīva

„Stage On” piedalās daudzos pasākumos un festivālos Latgalē – „Muzykys Skrytuļs”, „Augšdaugava”, „Gada Balva”, kā arī daudzajos pilsētas un novada svētku koncertos. Kolektīvs piedalījies arī konkursos, piemēram, „Slavjanskij bazar”, „X faktors”, „Ghetto games”. Taču, kā teica tā vadītāja, ansambļa lielākais sasniegums ir uzstāšanās labdarības akcijās dzīvnieku un dabas atbalstam vai arī koncerti sociālajās mājās un cilvēkiem ar ierobežotām iespējām.

Tatjanai ir grūti atbildēt, cik bērni desmit gados ir darbojušies vokālajā studijā, taču viņa joprojām atceras tās pirmo sastāvu – Elīza Antonova, Dmitrijs Fjodorovs, Kristiāns Samušs, Evija Smagare, Lāsma Gorska, Agrita Stepāne un Ingūna Baiko. Daži „Stage On” dalībnieki kļuvuši par dziedātājiem un diriģentiem, savu studiju vadītājiem un grupu solistiem, piemēram, Lidija Breska, Valērija Soniņa, Aija Zitāne un daudzi citi. Sastāvs pastāvīgi mainās, daudzi aizbrauc uz galvaspilsētu un turpina savu karjeru tur.

Pilnu rakstu lasiet 8.maija numurā.