„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 2. maijs
Ceturtdiena
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds
+13.9 °C
daži mākoņi

Radošās rakstniecības nodarbība “Ar dzeju par dzīvi”

rezekne.lv

Sestdien, 19. maijā no plkst. 12.00 līdz 17.00 Rēzeknes Tūrisma attīstības centrā (Krasta ielā 31) notiks radošās rakstniecības nodarbība “Ar dzeju par dzīvi”, kas norisinās Latvijas valsts simtgadei veltīto meistarklašu sērijas “Rakstu Latviju” ietvaros.

Nodarbības vadītājas Linda Skranda un Inese Priedīte iepazīstinās dalībniekus ar vairākiem rakstīšanas principiem un paņēmieniem, kas palīdz pārvarēt tā sauktos rakstnieka blokus, ģenerēt idejas un oriģinālāk izmantot valodu.

Nodarbības centrālā tēma šoreiz būs dzeja – šī būs iespēja rakstīt un pārrakstīt dažāda formāta dzeju gan vienatnē, gan kopā ar citiem, rotaļīgi un jautri pavadot dienu, kā arī pieredzot, ka dzejas rakstīšana nav tikai rakstniekiem – to spēj ikviens!

Meistarklases tiek īstenotas ar Valsts kultūrkapitāla fonda mērķprogrammas “Latvijai – 100” atbalstu, tādējādi nodarbība ir bezmaksas, taču dalībnieki tiek lūgti paņemt līdzi savas rakstāmlietas.

Nodarbībai var pieteikties ikviens, kurš vēlas uzlabot savas rakstīšanas un runas prasmes. Uzdevumi palīdzēs ne tikai daiļliteratūras radīšanā, bet arī eseju, vēstuļu, reklāmas tekstu, dienasgrāmatu, blogu un citu rakstu darbu tapšanā. Meistarklase ietvers divas stundas ilgas rakstīšanas sesijas un stundu ilgu pārtraukumu pusdienām, kafijai, tējai un neformālai kopā būšanai.

Pieteikuma veidlapa